Ο διαλογισμός μεταβάλει τον εγκέφαλο

26 December, 2019 by Dr. Ioannis Dimitriou0
brain-meditation-1200x590.png

H εξάσκηση στον διαλογισμό μπορεί να αλλάξει τον εγκέφαλο μας. Αυτό οφείλετε στην νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος γενικότερα.

Η νευροπλαστικότητα είναι η ικανότητα του εγκεφάλου να αλλάζει συνεχώς καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου. Αυτή η ικανότητα είναι πολύ έντονη στα πρώτα χρόνια της ζωής και αν και παλιά οι επιστήμονες υποστήριζαν ότι χάνεται με την ενηλικίωση, πλέον γνωρίζουμε ότι υπάρχει (σχετικά περιορισμένη) ακόμα και μετά την ενηλικίωση.
Λόγω αυτής της ικανότητας, η εγκεφαλική δραστηριότητα που συνδέεται με μια δεδομένη λειτουργία μπορεί να μεταφερθεί σε διαφορετική θέση του εγκεφάλου και να αλλάξουν οι συνάψεις των νευρώνων, να ενισχυθούν ή να εξασθενήσουν.
Ο εγκέφαλος μας, ειδικά αν δεν χρησιμοποιείται, με το πέρας της ηλικίας σταδιακά εκφυλίζεται και υποστρέφει κάτι που φαίνεται και με την μείωση της εγκεφαλικής ουσίας σε εξετάσεις με χρήση μαγνητικής τομογραφίας. Αποτέλεσμα αυτού του εκφυλισμού είναι η γνωσιακή έκπτωση και η άνοια. Η τακτική εξάσκηση στον διαλογισμό μπορεί να αποτρέψει τον εγκεφαλικό εκφυλισμό και να τον κάνει πιο υγιή όπως είναι ένας εγκέφαλος ηλικίας 25 ετών.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


YINYANG CLINIC

Asset 1

Καλώς ήρθατε στην YinYang Clinic.
Είμαστε εδώ για εσάς. Οι υπηρεσίες μας είναι εξατομικευμένες ανάλογα με τις ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά στον χώρο μας ή στο σπίτι σας.

Η ομάδα της YinYang Clinic