Βοτανοθεραπεία

Θερμοθεραπεία

ΜΟΞΟΘΕΡΑΠΕΙΑ


Η θερμοθεραπεία με τη χρήση μόξας στην Ασιατική Ιατρική λέγεται μοξοθεραπεία. Η μοξοθεραπεία είναι μία εξωτερική θεραπευτική μέθοδος τόσο σημαντική όσο και ο βελονισμός. Η μοξοθεραπεία ενδείκνυται για τη θεραπεία και για την πρόληψη παθήσεων. Η μόξα που χρησιμοποιείται είναι κυρίως φυτικής προέλευσης, παραδοσιακά φτιαγμένη από φύλλα αρτεμισίας (Artemisia Vulgaris). Συνήθως εφαρμόζεται με τη χρήση κώνου μόξας, ραβδιού μόξας, ή τοποθετημένη στην ουρά της νηματοειδούς βελόνας.

Η καύση της μόξας θερμαίνει τα κανάλια της ζωτικής δύναμης, προωθεί την ομαλή ροή της ζωτικής δύναμης και του αίματος, βοηθάει το οίδημα, αποβάλλει το κρύο και διασκορπίζει τα παθογόνα. Η μοξοθεραπεία είναι κατάλληλη για τη θεραπεία των παθήσεων που σχετίζονται με το κρύο, των συνδρόμων ανεπάρκειας και ιδιαίτερα για τις χρόνιες ασθένειες ανεπάρκειας. Επίσης ενδείκνυται για παθήσεις που προκαλούνται από τα παθογόνα αέρα, κρύο και υγρασία, για την χρόνια διάρροια, τον έμετο, την επιγαστραλγία, την αναιμία και την αρθραλγία.


YINYANG CLINIC

Asset 1

Καλώς ήρθατε στην YinYang Clinic.
Είμαστε εδώ για εσάς. Οι υπηρεσίες μας είναι εξατομικευμένες ανάλογα με τις ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά στον χώρο μας ή στο σπίτι σας.

Η ομάδα της YinYang Clinic