Σε ένα τυπικό ραντεβού με τον ιατρό θα γίνουν τα παρακάτω σε χρόνο που κειμένεται.
Αρχικά ο ιατρός θα πάρει ένα αρχικό ιστορικό, που θα περιέχει τον λόγο της επίσκεψης σας και οτιδήποτε σχετικό. Ταυτόχρονα θα ζητηθούν πιθανές εξετάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν.
Έπειτα θα γίνει διάγνωση που θα περιέχει κυρίως στοιχεία είτε της Ασιατικής Ιατρικής, είτε της οστεοπαθητικής.
Μετά θα ακολουθήσει συζήτηση που θα περιέχει την επεξήγηση της διάγνωσης, της πιθανή πρόγνωση και τις δυνατότητες θεραπείας.
Τέλος αφού έχει γίνει κατανοητό του τι θα γίνει, θα ξεκινήσει η εφαρμογή της κατάλληλης θεραπείας που μπορεί να περιέχει βελονισμό, βοτανοθεραπεία, σύσταση ειδικών ασκήσεων, συμπληρωμάτων, θερμοθεραπεία, μάλαξη, ομοιοπαθητική, εφαρμοσμένη κινησιολογία, κα.
Συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον 2 θεραπείες για οποιοδήποτε θέμα και συνήθως οι επισκέψεις δεν ξεπερνούν τις 10. Η συχνότητα και η ποσότητα των θεραπειών συνήθως κανονίζεται κατά την πορεία, όταν υπάρχουν αρκετά δεδομένα.
Ο Γιάννης Δημητρίου φοίτησε στη Σχολή Φυσιοθεραπείας του Πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας από το 1998 έως το 2001 και στη Σχολή Φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ Λαμίας από το 2001 έως το 2002. Από το 2002 έως το 2003 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν στην Κίνα, ενώ από το 2003 έως το 2005 σπούδασε την Κινέζικη γλώσσα στο Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ξένων Γλωσσών της Τιάν Τζιν και ταυτόχρονα ασκήθηκε στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική σε διάφορα νοσοκομεία και κλινικές στην Κίνα. Από το 2005 έως το 2011 σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ταυτόχρονα από το 2006 έως το 2008 σπούδασε ομοιοπαθητική στην Εθνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας. Από το 2009 έως το 2012 φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Βελονισμός και Τουί Να” του Πανεπιστημίου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν. Μετά από τριετή έρευνα (2012-2015) στην Κινέζικη Ιατρική ως υπότροφος της Κίνας στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν, το 2015 έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν. Το 2017 μετά από διετής σπουδές πήρε το Δίπλωμα Ιατρικής Οστεοπαθητικής και έγινε μέλος του Κολλεγίου Ιατρικής Οστεοπαθητικής του Λονδίνου. Το 2018 ξεκίνησε το Μεταπτυχιακό Ιατρικής “Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Νοσημάτων” και το 2019 το συνεχίζει ενώ ταυτόχρονα ασκεί το θεραπευτικό του έργο στην Αθήνα.
Ο Γιάννης Δημητρίου με βοήθησε με τα μουδιάσματα στο αριστερό χέρι. Αν και είχα λίγες εναλακτικές, ο βελονισμός μου έδωσε λύση.
Ο ιατρός με βοήθησε με τα ινομυώματα. Μειώθηκαν σε μέγεθος και δεν έχω πλέον συμπτώματα. Ευχαριστώ!
Εγώ και ο άντρας μου είχαμε δυσκολίες στο να μείνω έγκυος. Αν και είχαμε δοκιμάσει εξωσωματική, ο βελονισμός και τα βότανα μάλλον έκανα την δουλειά τους.
President and Founder of Hellenic Corporation of Chinese Medicine (www.hccm.gr)
President and Co-Founder of Hellenic Society of Chinese Medicine (www.eski.gr )
President and of the International TCM Congress in Greece (http://tcm-congress.gr)
Vice President and Researcher of the Chinese Medicine Unique Treatment Institute in Hong Kong (www.fireneedling.com)
Member of Athens Medical Association (www.isathens.gr)
Member of London College of Osteopathic Medicine (www.lcom.org.uk)
Member of the Executive Committee of World Acupuncture-Moxibustion Federation Societies (http://old.wfas.org.cn/en)
Member of Panhellenic Physiotherapy Association (https://www.psf.org.gr)
Member of Chinese Association of Acupuncture and Moxibustion (http://www.caam.cn)
Member of GP-TCM Research Association (http://www.gp-tcm.org)
Member and Trainer of National Detoxification Association of Greece (http://www.nadagr.com)
Member of the Acupuncture Society UK (http://www.acupuncturesociety.org.uk/
Member of the Institute of Scalp Acupuncture UK (http://scalpacupuncture.co.uk/)