Καλώς ήρθατε στο YinYang.gr

 

Το yinyang.gr είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα για την προώθηση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (ΠΚΙ) στην Ελλάδα. Καλούμε όλους εσάς που ασχολείστε με κάποιο από τα πεδία της ΠΚΙ να συμμετέχετε ενεργά στο εγχείρημα αυτό.

 

e-shop - Είσοδος Μέλους

Μέθοδος Εισορρόπησης

Η Μέθοδος Εξισορρόπησης είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος βελονισμού που χρησιμοποιεί τις σχέσεις των καναλιών για την επιτυχημένη εφαρμογή του βελονισμού.

Η επιλογή του σωστού καναλιού για την εφαρμογή της θεραπείας του βελονισμού είναι καθοριστική. Η επιλογή του καναλιού είναι το δεύτερο από τα 3 βήματα της Μεθόδου Εξισορρόπησης (ME)

"Η ΜΕ όπως δηλώνει και το όνομα της, έχει σκοπό την εξισορρόπηση των καναλιών που έχουν προσβληθεί, τις περισσότερες φορές με έμμεσο τρόπο. Ο τρόπος εξισορρόπησης που θα χρησιμοποιηθεί για τα προσβεβλημένα κανάλια μπορεί να είναι τοπικός (local) ή συνολικός (global).

Η τοπική εξισορρόπηση χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις όπου τα σημεία και τα συμπτώματα εντοπίζονται σε μια συγκεκριμένη και σχετικά περιορισμένη περιοχή, όπως για παράδειγμα η περιαρθρίτιδα του ώμου, με συμπτώματα στα κανάλια τάι γιν και γιανγκ μινγκ. Η τοπική εξισορρόπηση πρακτικά συγκεντρώνει τη θεραπευτική επίδραση σε μια περιοχή, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικά άμεσα θετικά αποτελέσματα.

Η συνολική εξισορρόπηση χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις όπου τα σημεία και τα συμπτώματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν εμφανίζονται διάσπαρτα στο σώμα ή σε μεγάλο μέρος του σώματος ή βασικά είναι λειτουργικής φύσης. Παθήσεις που εμφανίζουν διάσπαρτη κατανομή όπως η ινομυαλγία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, παθήσεις ή καταστάσεις που εμφανίζονται σε όλο το σώμα όπως η διάχυτη ψωρίαση, ο πυρετός και λειτουργικά προβλήματα όπως το σύνδρομο ευερέθιστού εντέρου, η αϋπνία, η δυσμηνόρροια κλπ, όλα αυτά απαιτούν συνολική εξισορρόπηση ΜΕ."   (από το βιβλίο του Γιάννη Δημητρίου "Μέθοδος Εξισορρόπησης")

Η σωστή απάντηση στην ερώτηση ποια κανάλια εξισορροπεί το κανάλι της Νταν-Χοληδόχου Κύστης (GB) είναι η τρία διότι όλα τα κανάλια που εξισορροπούνται είναι τα  SJ, HT, LV, GB