Καλώς ήρθατε στο YinYang.gr

 

Το yinyang.gr είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα για την προώθηση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (ΠΚΙ) στην Ελλάδα. Καλούμε όλους εσάς που ασχολείστε με κάποιο από τα πεδία της ΠΚΙ να συμμετέχετε ενεργά στο εγχείρημα αυτό.

 

e-shop - Είσοδος Μέλους

Paul Unschuld στην Ελλάδα!

  • Παρασκευή 19/5/2017, 17:00-21:00 με θέμα: Οι απαρχές των ιδεών της κινέζικης ιατρικής. Ορισμός της «ιατρικής». Ο ρόλος της «φυσικής επιστήμης» (yin-yang και πέντε φάσεις). Κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες στο τέλος της Δυναστείας των Zhou και κατά την διάρκεια της Δυναστείας των Han. Τα περιεχόμενα του Su wen. Η ταυτοποίηση της Εποχής του Su wen. H ανομοιογένεια των περιεχομένων του. Η ιστορία του στους μετέπειτα αιώνες.
  • Σάββατο 20/5/2017, 17:00-21:00 με θέμα: Το Ling shu. Το θέμα της ορολογίας. Πώς μεταφράζεται ένα αρχαίο κινέζικο κλασικό ιατρικό έργο σε σύγχρονη ευρωπαϊκή γλώσσα. Τα περιεχόμενα του Ling shu. Ο παράξενος ρόλος του Huang Di. Ερωτήσεις που προκύπτουν από το Ling shu όσον αφορά την προέλευση της αρχαίας κινεζικής ιατρικής. Η ιστορία του Ling shu στους μετέπειτα αιώνες.
  • Κυριακή 21/5/2017, 17:00-21:00 με θέμα: Το Nan jing. Σχολιασμός στους «κλασικούς» ή κλασικό το ίδιο? Συνεισφορές του συγγραφέα στην διάγνωση και θεραπεία. Η σημασία της τριλογίας των Su wen, Ling shu και Nan jing στην μετέπειτα ιστορία της Κινέζικης ιατρικής. Η ιδεολογική ανάπτυξη της κινέζικης ιατρικής κατά την διάρκεια των ακόλουθων αιώνων μέχρι σήμερα.
  • Τρίτη 23/5/2017, 17:00-21:00 με θέμα: οι ομοιότητες μεταξύ του Ιπποκρατικού Όρκου και του Sun Si Miao.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ